PIAPIA

OM

   På en gård i södra Dalarna bor vi tre generationer Anliot och jag som driver PIAPIA heter Pia. Jag är utbildad till keramiker och formgivare på Leksands fhsk och Konstfack. Efter examen 2011 flyttade jag och min familj upp till Hedemora. Här har min man byggt en fantastisk ateljé/verkstad i en gammal lada och jag är evigt tacksam över hans tålamod och arbetsinsats. Bygget skulle inte heller varit möjligt om det inte var för min svärmors stora satsning och tro på att det var värt att renovera den gamla byggnaden, som tidigare varit en oisolerad maskinhall med stampat jordgolv. 


KONST+HANTVERK

   Idag är ateljén i ladan en varm och trygg plats för kreativitet och gemenskap. PIAPIA står för skaparglädje, utveckling och nyfikenhet. Här blandar jag hantverksskicklighet med experimentlusta. Idéer, tankar och fantasi kommer till uttryck på en plats där de värdesätts och respekteras. Se min portfolio HÄR


KERAMIKKURSER

   De senaste tio åren har jag utöver egen formgivning arbetat som lärare på bla folkhögskola, gymnasium och inom Skapande skola. 

I februari 2020 startade jag min 1a kurs på PIAPIA och jag erbjuder nu kurser i flera olika format. Så vare sig du är här med barnbarn, kompisgänget, kollegorna eller går en terminskurs så ligger fokus på skaparglädje och utveckling. Jag bidrar med materialkunskap, teknik och inspirerar dig att prova olika sätt att forma leran. Under åren har det skapats allt ifrån koppar och skålar till fontäner och smycken på mina kurser. Jag tycker du ska göra det du är nyfiken på och jag hjälper dig att lösa utmaningarna som uppstår på vägen. Kurserna passar dig som aldrig arbetat med lera, dig som återupptar ett intresse eller dig som har mer erfarenhet, jag tar hänsyn till dina behov och vi tar det i din takt.  


Varmt välkommen!